'Geluksvogel' Booy: "Als dit je overkomt, telt elke seconde"

'Geluksvogel' Booy: "Als dit je overkomt, telt elke seconde"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 april 2022 – Foeke Boy werd afgelopen zomer getroffen door een herseninfarct. Hij was 'in één klap blind en doof', maar is inmiddels hersteld. De bestuurder van SC Cambuur weet dat hij geluk heeft gehad. Bij zes op de tien mensen loopt het namelijk niet goed af na een herseninfarct, maar hij is weer aan het werk.

Door het snelle handelen van zijn vrouw Wendy heeft hij geluk gehad. Zij belde 112, waarna de ambulance twee minuten later voor de deur stond. Twintig minuten later lag hij in het ziekenhuis. "Daardoor kon snel de juiste medicatie worden toegepast. Ik moet er niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als Wendy niet snel en adequaat had gehandeld. Of als dit in mijn slaap was overkomen. Of als ik alleen thuis was", vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Booy noemt zichzelf een 'geluksvogel'. "Als dit je overkomt, telt elke seconde. Dát bepaalt hoe je eruit komt", aldus de technisch directeur van Cambuur, die inmiddels weer volop aan het werk is bij de Leeuwarder Eredivisionist. "Natuurlijk denk je wel: wil ik dat blijven doen? Maar daar was ik vrij snel uit. Voetbal is mijn passie, mijn ambitie. Dat geeft me juist energie."

Desondanks is er wel wat veranderd bij de oud-voetballer, die inmiddels probeert om meer dingen met zijn vrouw te doen. "Ik ben er inmiddels wel achter dat het leven meer is dan alleen voetbal. Ik bleef maar doorgaan. Zelfs op vakantie. Is belangrijk, zei ik dan. En pakte ik weer de telefoon of stuurde een mailtje. Terwijl dat echt nog wel een dag had kunnen verwachten. Dat is nu totaal anders", besluit Booy.

Reacties

gerelateerd