Trauner verrast zichzelf en hoopt op prijs: "Het is niet onmogelijk"

2 april 2022, 10:48

Gernot Trauner kwam als onbekende speler naar Feyenoord, maar is in zijn eerste maanden uitgegroeid tot publiekslieveling en sterkhouder. De verdediger doet geen gekke dingen, zorgt voor rust in de ploeg en laat anderen daardoor beter spelen. Ook voor de Oostenrijker zelf komt het enigszins als een verrassing dat hij zo snel is uitgegroeid tot steunpilaar in de ploeg van Arne Slot.

"Ik ben zelf ook wel een beetje verrast hoe snel dat is gegaan", aldus de mandekker in het Algemeen Dagblad. Over zijn kwaliteiten is hij overigens niet verbaasd. "Dit is wel het niveau dat ik de laatste jaren haalde in Oostenrijk. Met de jaren kwam de stabiliteit." Het zorgde de afgelopen jaren al meerdere keren voor interesse van buitenlandse clubs, maar tot zijn avontuur bij Feyenoord besloot hij telkens om de Oostenrijkse subtopper LASK Linz trouw te blijven.

"Er waren wel wat mogelijkheden, ook richting de Duitse Bundesliga. Dit was het juiste moment. Ik heb wel een paar jaar nodig gehad om het niveau te halen waar ik mee verder kon. Maar ik vond het ook gewoon moeilijk om de streek waar ik was opgegroeid te verlaten. Ik heb er altijd gewoond en gevoetbald, het is mijn thuis. Dat achter me laten, dat was een hele stap", aldus Trauner, die dit seizoen hoopt op eremetaal in de Conference League.

"Ik ben realistisch, naar plek 2 in de eredivisie moeten we nu niet kijken. We moeten FC Twente en AZ op afstand houden en zo ver mogelijk zien te komen in de Conference League. Als dat lukt, kunnen we zeker praten over een geslaagd seizoen. De finale in Tirana? We zijn dichtbij, maar toch nog ver weg. Het is niet onmogelijk, zeker niet. Maar alles moet dan meezitten de komende weken", besluit de Oostenrijker.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen