Van Nistelrooy na 'prachtige week': "Dan is voetbal een rotspel"

2 april 2022, 10:02

Ruud van Nistelrooy werd deze week aangesteld als trainer van de hoofdmacht bij PSV. Het zorgde voor veel 'hartverwarmende' reacties, zo vertelt de trainer, die spreekt van 'een prachtige week'. Desondanks kon hij vrijdagavond niet meer op de roze wolk zitten.Vrijdagavond werd door de beloftenploeg van PSV met 2-0 verloren van de leeftijdsgenoten van AZ.

"Ik heb heel veel reacties gekregen en ook via de media mooie woorden gezien, gelezen en gehoord. Dat sterkt me om er straks volledig voor te gaan, maar het draait voor mij nu echt volledig om mijn werk voor Jong PSV nog. Ik sta hier nu na een nederlaag en dan voel je dat het toch allemaal om de wedstrijden draait. Ik ben na die prachtige week ook gewoon ziek van deze uitslag. Dan is voetbal inderdaad weer even een rotspel", vertelt de oefenmeester in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De trainer focust zich nu weer op de beloftenploeg, waar Roger Schmidt momenteel op prijzen jaagt met de hoofdmacht. Om de komende cruciale weken zo weinig mogelijk te verstoren door geruchten, werd het nieuws deze week wereldkundig gemaakt. "PSV is bezig aan een hele belangrijke periode, waarin Roger Schmidt belangrijke doelen wil realiseren met het eerste elftal. Wij willen met het beloftenteam ook optimaal blijven presteren. Daarvoor is alle aandacht nodig", aldus Van Nistelrooy, die erkent dat het voor zijn ploeg geen grote verrassing meer was.

De trainer hield de talenten namelijk op de hoogte van de gesprekken. "Ik heb ze verteld dat ik nog met de club in gesprek was en de afgelopen week wisten ze wel dat het de goede kant opging", vertelt de nieuwbakken hoofdtrainer, die dus veel positieve reacties kreeg toen het nieuws naar buiten kwam. "Ik ben vooral blij met alle waardering en bedank iedereen die me iets moois heeft gestuurd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen