Niet gastland Qatar, maar Nederland krijgt WK-openingsduel

3 april 2022, 07:08

Het speelschema van de FIFA zorgt voor wereldwijde verbazing. Waar normaliter het gastland altijd de openingswedstrijd krijgt, gebeurt dat nu niet. Het duel tussen Nederland en Senegal wordt nu al eerste gespeeld, terwijl organisator Qatar en Ecuador het later op die dag tegen elkaar opnemen.

De ploeg van Louis van Gaal opent het mondiale eindtoernooi op 21 november om 11.00 uur Nederlandse tijd in het Al Thunama Stadium. Het gastland komt om 17.00 uur in actie tegen de Zuid-Amerikanen. Dat is opvallend, aangezien sinds 2006 is besloten dat de organisator van het toernooi de eerste wedstrijd krijgt. Daar heeft de wereldvoetbalbond nu geen boodschap aan, zo blijkt uit het speelschema.

Tussen die twee duels in groep A wordt ook de eerste wedstrijd in groep B nog gespeeld: Engeland en Iran trappen om 14.00 uur af. Dat betekent dat de Qatarezen dus pas in het derde duel van het toernooi in actie komen. Het laatste duel van de openingsdag is om 22.00 uur. Dan spelen andere twee ploegen uit de tweede groep tegen elkaar, de Verenigde Staten en de winnaar van de Europese play-offs.

Het Nederlands elftal komt daarna op 25 november en 29 november weer in actie. De achtste finales zijn van 3 tot en met 6 december, de kwartfinales zijn op 9 en 10 december. De halve finales worden afgewerkt op 13 en 14 december, waarna de finale gespeeld wordt op 18 december. De troostfinale tussen de verliezende halve finalisten is een dag eerder. Op het laatste WK waar Nederland aan meedeed, in 2014, werd de ploeg van Louis van Gaal uiteindelijk derde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen