Speeltijden WK gelekt? Nederland vrijdagochtend tegen Ecuador

2 april 2022, 08:09

Vrijdagavond werd er in Qatar geloot voor de groepsindeling op het WK aan het einde van dit kalenderjaar. Nederland werd gekoppeld aan Senegal, Ecuador en Qatar. Het werd ook direct bekend dat Nederland in die volgorde tegen de landen zal spelen, maar aanvankelijk zouden de tijden en de stadions pas later bekendgemaakt worden. Deze zijn inmiddels toch uitgelekt.

NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg kreeg namelijk van de Argentijnse voetbalbond te horen dat het speelschema bij de landen zelf al bekend is. Nederland zal waarschijnlijk op drie verschillende tijdstippen de groepswedstrijden afwerken. Tegen Ecuador speelt het al in de ochtend, tegen Senegal in de middag en tegen Qatar staat er een avondwedstrijd op het programma.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen Senegal op 21 november. Ze spelen dan om 17:00 uur Nederlandse tijd in het Khalifa International Stadium. Dat is een stadion in Al-Rayyan, dat al in 1976 werd gebouwd. Het stadion biedt plek voor 40.000 man en werd in 2005 nog gerenoveerd. De volgende wedstrijd is om 11:00 uur tegen Ecuador op 25 november in het Ahmed bin Ali Stadium. Dat stadion werd speciaal voor de WK opgeknapt en uitgebreid. Het heeft nu 43.000 zitplekken, in plaats van 21.000.

De laatste groepswedstrijd is tegen Qatar zelf op 29 november. Dan speelt het om 20.00 uur in Al Bayt, dat ook onlangs helemaal is verbouwd. De capaciteit is is nu 60.000, maar na het WK zal Qatar het stadion weer terugbrengen naar 32.000 zitplekken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen