Van Gaal in twijfel: "Je weet niet of het een fijne loting is"

1 april 2022, 19:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal heeft de loting van het WK 2022 nauwlettend in de gaten gehouden. Nederland werd gekoppeld aan Qatar, Senegal en Ecuador en de bondscoach reageerde direct na afloop bij de NOS op de loting. Volgens hem heeft Nederland zeker niet ongunstig geloot.

Vooraf gaf Van Gaal al aan dat hij dacht dat Nederland Qatar zou treffen. "Dat was een gokje, maar het is natuurlijk leuk dat het gokje dan uitkomt. Het is, wat Arno Vermeulen zei, een kleurrijke loting. Je weet niet of het een fijne loting is. Zo vaak ben ik niet in Qatar geweest en ook niet in Senegal. Ik ben er weleens geweest, ook in Qatar, met Bayern München. In Senegal ben ik twee jaar geleden nog op vakantie geweest. Ecuador nog nooit."

"Ik ken die landen ook niet, dus ik kan er eigenlijk niets over zeggen. Als je de groepsindeling in 2014 zag, dan moesten we tegen de wereldkampioen Spanje en ook nog tegen Chili, dat is een topland in Zuid-Amerika. Plus de vechtersbazen van Nieuw-Zeeland, dus van tevoren kun je daar nog niets over zeggen. Ik heb ze nog nooit zien spelen, maar we hebben hele goede scouts."

Die scouts zullen ook nu weer heel belangrijk zijn. "Zij hebben tot nu toe fantastisch werk geleverd, want we hebben nog niet verloren. Senegal is de beste ploeg uit de poule. Ik ben fan van Sadio Mané en wilde hem ooit naar Manchester United halen, maar hij koos voor de concurrent. Als je naar de ranglijst kijkt, dan is Ecuador gunstig geloot. Het is een betere loting dan in 2014."

Lees ook: Nederland aan gastland en winnaar Afrika Cup gekoppeld op WK

Van Gaal vreest overigens niet voor onderschatting door de gunstige loting. "Ik denk dat wij een groep hebben die zich ook tegen dit soort landen optimaal kan voorbereiden. We hebben nog zes Nations League-wedstrijden en die gebruik ik als voorbereiding op het WK. De vorige keer hebben we nog tegen Ecuador geoefend, toen speelden we 1-1, dus het is geen garantie dat we winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen