Nederland aan gastland en winnaar Afrika Cup gekoppeld op WK

1 april 2022, 19:06   Bijgewerkt: 1 april 2022, 23:16

Het Nederlands elftal is voor het WK in Qatar van november gekoppeld aan gastland Qatar zelf. Bij de loting, die plaatsvond in Qatar werd Nederland ingedeeld in poule A. Qatar is het groepshoofd en zal het dus moeten opnemen tegen Oranje. Daarnaast werd het Nederlands elftal gekoppeld aan Senegal, dat eerder dit jaar nog de Afrika Cup won en Ecuador completeert de groep.

Bondscoach Louis van Gaal gaf na afloop van de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland nog aan te hopen op Qatar. Dat is op papier namelijk de minste uit de ijzersterke pot 1. "Ik heb het geluk altijd aan mijn kont hangen, dus het zal wel Qatar worden." Dat kwam dus uit voor de bondscoach, die daarmee het gastland treft. Toch is het wel een bijzondere loting, gezien Qatar vanuit de hele wereld wordt bekritiseerd om de mensenrechten.

Nederland moet nog het meest vrezen voor Senegal, dat in januari nog aantoonde de beste ploeg van heel Afrika te zijn. Het land van sterspeler Sadio Mané won in de finale van Egypte en is dus automatisch een ploeg om in de gaten te houden komend EK. De groep wordt compleet gemaakt door Ecuador dat zich als vierde en laatste land plaatste in de kwalificatie van Zuid-Amerika. Het land kent weinig individuele uitblinkers.

Mocht Nederland de poule overleven, dan zal het de volgende ronde spelen tegen een ploeg uit poule B. De nummer één speelt tegen de nummer twee uit de poule met Engeland de Verenigde Staten, Iran en (Wales, Schotland of Oekraïne).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen