Conte verklaart bijrol Bergwijn: "Voetbal is een teamsport"

1 april 2022, 17:46

Steven Bergwijn was bij het Nederlands elftal de grote man in de afgelopen twee interlands. Zowel tegen Denemarken als tegen Duitsland was hij met zijn goals verantwoordelijk voor de resultaten. Hoewel bondscoach Louis van Gaal zijn volledige vertrouwen in Bergwijn uitsprak, moet de aanvaller het bij zijn club Tottenham Hotspur voornamelijk stellen met een bijrol.

Zijn trainer Antonio Conte heeft ook naar de interlands gekeken en was enthousiast over wat Bergwijn liet zien. Toch wilde hij niet vertellen op hij daardoor komende wedstrijd tegen Newcastle United in de basis staat. De Italiaan gaf op de persconferentie namelijk ook aan dat er verbeterpunten zijn waar Bergwijn nog aan moet werken.

"Voetbal is een teamsport, daarbij moet je constant klaarstaan voor je teamgenoten om ze te helpen. Hij moet blijven werken, zowel met als zonder bal. Daarnaast moet hij meer in zichzelf geloven." Daarbij wijst Conte op de wisselvalligheid die Bergwijn dit seizoen vaak laat zien. "Hij moet constanter worden, ik denk dat er nog genoeg ruimte voor verbetering is."

Lees ook: Ajax gaat mislopen Bergwijn 'nog onder de loep nemen'

Desalniettemin ziet ook Conte de enorme kwaliteiten van Bergwijn. "Met hem hebben we een speler in huis met veel kwaliteiten, maar ook met veel groeimogelijkheden. Hij is een ander type speler dan de meeste spelers in de selectie. Hij is sterk in de één-tegen-ééns, is in staat een man te passeren en hij kan kansen creëren." Zondag om 17:30 zal blijken of het goede optreden van Bergwijn in Oranje ook voor een basisplaats bij Tottenham heeft gezorgd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen