Antwerp-coach nuchter over Overmars-ophef: "Hoort bij voetbal"

1 april 2022, 16:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Brian Priske, de trainer van Antwerp FC, heeft zich voor het eerst uitgelaten over de omstreden aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur. Hij noemde het 'positief' dat de functie is ingevuld en wilde over de veelbesproken ethische aspecten van de aanstelling niet te veel kwijt. 

Overmars werd vorige week maandag gepresenteerd als de verrassende nieuwe technisch directeur van de Belgische club. Precies aan de start van de interlandbreak dus, waardoor de trainer eerder nog niet de gelegenheid had om te reageren. "Wat ik vind van Overmars' aanstelling? Dat het positief is dat een club als Antwerp opnieuw een technisch directeur heeft", werd hij geciteerd door Het Laatste Nieuws.

"Dat er commotie is ontstaan? Het maakt deel uit van het voetbal, waar er altijd veel meningen zijn. Voor de rest heb ik de laatste dagen eerlijk gezegd weinig kranten gelezen. Ik wil ook niet te veel over dit onderwerp praten, want ik ben helemaal gefocust op de strijd om play-off 1 (de nacompetitie die uitmaakt wie kampioen wordt, red.)."

Priske ging dan ook alleen in op het sportieve aspect van de aanstelling van Overmars en noemde diens komst 'heel positief'. "Het is gewoon belangrijk om iemand in die functie te hebben. Of ik verwacht dat de heisa van de voorbije dagen een invloed gaat hebben op de sportieve afwikkeling van de competitie? Ik denk dat het niets zal uitmaken. De spelers zijn en blijven erg gefocust op hun taak."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen