Dynamo Kiev gaat in de fout met liefdadigheidsduel met Ajax

1 april 2022, 15:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dynamo Kiev is in de fout gegaan met de aankondiging van de liefdadigheidscampagne. De Oekraïense club kondigde vrijdag aan dat het oefenduels zou spelen met diverse grote clubs uit Europa en aanvankelijk stond ook Ajax in dat rijtje. De Amsterdammers wisten echter van niets, waarna Dynamo Kiev dat al snel weer rectificeerde.

Door de oorlogssituatie in Oekraïne ligt de nationale competitie momenteel stil, maar Dynamo wilde wel graag iets doen. Daarom organiseert het een reeks liefdadigheidswedstrijden om enerzijds geld in te zamelen voor de Oekraïense bevolking en anderzijds een statement onder de aandacht te brengen. Het motto van de campagne luidt: 'Match for Peace!'.

Hoewel de aankondiging van de wedstrijd tegen Ajax onjuist bleek, is er wel een flink aantal andere tegenstanders gebonden om tegen te spelen. Zo vormen de komende tijd Paris Saint-Germain, FC Barcelona, AC Milan, FC Basel, Steaua Boekarest en Legia Warschau de tegenstanders (of medestanders) van Kiev.

Lees ook: Aanvoerder wil niet bij selectie Rusland: "Veel familie in Oekraïne"

Championse League-opponenten van Ajax Benfica, Sporting Clube de Portugal en Borussia Dortmund spelen binnenkort wel tegen Dynamo Kiev in een liefdadigheidswedstrijd. De wedstrijden worden op Oekraïense televisiezenders uitgezonden, maar ook op diverse Europese kanalen. De club geeft aan niet te weten hoe Ajax tussen het rijtje terecht is gekomen, maar bevestigt dat het daar niet in thuishoort.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen