'Beugelsdijk had aandelen in illegaal gokbedrijf; Clasie gaf geld'

1 april 2022, 15:15   Bijgewerkt: 1 april 2022, 16:28

Sparta-spelers Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers blijken aandelen van het illegale gokbedrijf Edobet in hun bezit te hebben gehad, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Ook Jordy Clasie lijkt banden te hebben met het inmiddels opgeheven gokbedrijf. De middenvelder van AZ maakte in het verleden enorme bedragen over naar Edobet, dat kon worden gekoppeld aan crimineel Piet S.

Eerder maakte het AD al bekend dat Dirk Kuyt en Wesley Sneijder veel geld vergokten bij het bedrijf van de Haagse crimineel. Kuyt gaf in gesprek met de politie toe tienduizenden euro's te hebben ingezet en zijn winst soms moest ophalen bij tankstations. Inmiddels is gebleken dat het niet alleen bij die voetballers is gebleven. Zo hadden Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers respectievelijk 1 en 2 procent van de aandelen in Edobet te hebben gekocht.

Beugelsdijk sprak in 2017 af dat hij zijn aandelen na zijn profcarrière uitbetaald zou krijgen. In datzelfde jaar maakt Meijers 20.000 euro over naar de bankrekening van Edobet en later nog eens 56.000 euro. Ook Ricardo Kishna kreeg aandelen aangeboden, maar weigerde. Wel zette hij soms geld in. "Als ik won dan kreeg ik dat geld cash uitbetaald", aldus de aanvaller van ADO, die zegt niet op Nederlandse wedstrijden te hebben gegokt.

Clasie maakte in 2019 30.000 euro over naar het gokbedrijf, wat voormalig ADO Den Haag-spelers Thomas Meissner en Mike Havenaar eveneens deden.

Lees ook: Sparta reageert op onthulling AD over Beugelsdijk en Meijers

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen