Spanning bij FIFA-congres in Qatar: "Moeilijk om dat te accepteren"

31 maart 2022, 23:35

Bij het FIFA-congres in Qatar zijn een vertegenwoordiger van het land en de voorzitster van de Noorse voetbalbond tegenover elkaar komen te staan. Tijdens een toespraak van het Scandinavische land ging het over de slechte omstandigheden in de oliestaat, wat niet door iedereen gewaardeerd werd.

Lise Klaveness klaagde tijdens het congres over de arbeidsomstandigheden van de immigranten die werken om de stadions en vliegvelden te bouwen voor het wereldkampioenschap aan het einde van dit jaar. Daarnaast wees ze de aanwezigen op de problemen die vrouwen en homoseksuelen hebben in Qatar wegens discriminatie. De speech van de oud-voetbalster, die inmiddels dus voorzitster is van de voetbalbond, kon rekenen op veel applaus.

Behalve bij de Qatarezen die aanwezig waren. Een van hen, Hassan El Thawadi, kwam met een weerwoord: "Het stoort me dat iemand alle voordelen verkoopt alsof het feiten zijn. U hebt vooraf niet met ons gepraat, wilde niet de dialoog met ons aangaan. Onze deur staat altijd open, maar we hebben u nooit gezien. Het is moeilijk om dat te accepteren", vertelt het lid van de WK-organisatie.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino nam daarna het woord en probeerde de kou uit de lucht te halen met een diplomatiek antwoord. "Qua arbeidswetgeving is er al enorm veel vooruitgang geboekt. Maar het is nog niet perfect, er is nog meer werk aan de winkel", besloot hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen