NEC zegt vier contracten formeel op: einde carrière voor Barreto?

31 maart 2022, 19:25

NEC heeft de contracten van Rens van Eijden, Edgar Barreto, Cas Odenthal en Javier Vet formeel opgezegd. Dat wil overigens nog niet zeggen dat het kwartet ook daadwerkelijk gaat vertrekken uit Nijmegen, meldt Voetbal International. Mogelijk gaat de club nog met alle spelers om de tafel om te praten over een nieuwe verbintenis.

Van Eijden is op de weg terug na een slopende blessure, Odenthal is dit seizoen basisspeler, Javier Vet heeft in veel wedstrijden een invalbeurt en Edgar Barreto is de leider van de ploeg. Hij begon het seizoen als reserve, maar knokte zich knap terug. Inmiddels staat de teller op achttien Eredivisiewedstrijden waarin hij één keer trefzeker was. De Uruguayaanse routinier liet zich eerder al teleurgesteld uit over de Nijmegenaren, aangezien de club nog niet wilde praten over een contractverlenging. Dat terwijl Barreto zelf aangaf graag te willen blijven.

"Toen ik tegen de club zei dat ik bij NEC wil blijven voetballen, kreeg ik als antwoord: we gaan kijken. Ik snap dat niet. Ik vind dat ze hadden moeten zeggen dat ze met mij door willen. Ik ben een belangrijke speler voor NEC. Niet alleen voor de basis, maar voor het hele team. Wat ik aan de club heb gegeven, zie ik niet terug. Ik denk dat ik meer respect verdien. Als NEC niet met me door wil, dan stop ik met voetbal", vertelde de middenvelder annex verdediger in februari aan De Gelderlander.

Barreto speelde tussen 2003 en 2007 ook al bij NEC. Na die periode vertrok hij naar Italië waar hij achtereenvolgend speelde voor Reggina, Atalanta Bergamo, Palermo en Sampdoria. Vorig seizoen keerde hij terug in De Goffert met een duidelijk doel: hij wilde de club helpen richting de Eredivisie. Dat lukte, de ploeg promoveerde via de play-offs en staat momenteel op een keurige tiende plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen