PSV verlengt contract van speler die waarschijnlijk niet terugkeert

31 maart 2022, 17:13

PSV heeft de optie in het contract van Michal Sadilek gelicht, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De middenvelder zou anders aankomende zomer transfervrij de deur uitlopen. Nu is zijn contract met een jaar verlengd, maar de kans dat hij nog terugkeert in het Philips Stadion lijkt klein.

Sadilek werd aan het begin van het seizoen door de Eindhovenaren verhuurd aan FC Twente, dat tevens een koopoptie bedong. De Tukkers kunnen de Tsjechisch international voor anderhalf miljoen euro definitief overnemen. De middenvelder, die ook als vleugelverdediger uit de voeten kan, is in de Grolsch Veste uitgegroeid tot vaste waarde en de kans lijkt dan ook groot dat hij na de zomer nog steeds bij Twente speelt.

Sadilek liet zich eerder deze week nog uit over zijn situatie bij PSV in gesprek met het Tsjechische medium iDNES. "Op negentienjarige leeftijd speelde ik regelmatig bij PSV Eindhoven en ik dacht dat ik dat zou blijven doen…", aldus de middenvelder, die zijn plek kwijtraakte en vorig seizoen verhuurd werd aan Slovan Liberec in zijn geboorteland. "Dat was een stap terug, maar aan de andere kant hielp het mij enorm. Ik speelde veel, waaronder in Europa League."

Die verhuurperiode leverde hem te weinig perspectief op om voor zijn kans te gaan onder Roger Schmidt, waar de concurrentie op het middenveld moordend was. Hij besloot daarom om naar Twente te verkassen. "Dit is een prachtige club met een geweldige historie, het is de vierde meest succesvolle club van Nederland", aldus Sadilek, die zelf dus ook wel open lijkt te staan voor een langer verblijf.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen