Willem II voorkomt met ontslag rechtszaak tegen Mathijsen

31 maart 2022, 15:11

De samenwerking tussen Willem II en Joris Mathijsen is definitief ten einde. De technisch directeur werd recentelijk al op non-actief gezet, nadat hij oefenmeester Fred Grim niet had willen ontslaan. Beide partijen probeerden sindsdien tevergeefs om tot een goede oplossing te komen, waardoor de club besloten heeft om Mathijsen te ontslaan.

Beide partijen kwamen niet tot een akkoord, omdat Willem II niet genoeg zou hebben geboden om Mathijsen tevreden te stellen en het tot 2025 lopende contract af te kopen. Een rechtszaak behoorde serieus tot de mogelijkheden, maar inmiddels is er vanuit Willem II een officieel bericht gekomen. Of de Tilburgers met deze beslissing ook een fikse kostenpost op zich nemen, is onduidelijk.

'Tussen de Raad van Commissarissen en Mathijsen bestaat een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Met het oog op de tegenvallende sportieve prestaties en verschil in visie hoe in te grijpen en het tij te keren acht de Raad van Commissarissen het noodzakelijk afscheid van Mathijsen te nemen', staat te lezen in het statement. Eerder werd Mathijsen al op non-actief gezet en hoofdcoach Grim ontslagen.

Lees ook: 'Willem II en Mathijsen worden het niet eens: rechtszaak dreigt'

Mathijsen was zes jaar actief in Tilburg, waar hij grote successen kende, maar de laatste jaren ging het behoorlijk moeizaam. Vorig jaar hield Zeljko Petrovic met kunst en vliegwerk Willem II in de Eredivisie, dit jaar is er opnieuw een goed slotstuk nodig gezien de degradatiestrijd. Het is onduidelijk of deze beslissing in samenspraak is genomen met Mathijsen, of dat de voormalig bestuurder hiertegen alsnog in beroep kan gaan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen