McClaren houdt lofzang over Ten Hag: "Nog nooit zoiets gezien"

31 maart 2022, 13:14

Erik ten Hag (52) heeft een absolute lofzang gekregen van zijn voormalig collega Steve McClaren. Volgens de Engelse coach was FC Twente nooit kwampioen geworden zonder de huidige trainer van Ajax, die in het kampioensjaar zelfs al was vertrokken. Maar in het jaar daarvoor had hij deels de basis gelegd.

Die opmerkelijke uitspraken deed McClaren in de Engelse krant The Telegraph. Als voorbeeld noemt hij de voorbereiding die Ten Hag destijds uitwerkte bij FC Twente, een dag voor de voorbereiding zou beginnen. "Erik loodste ons door de complete voorbereiding van zes weken heen. Aan werkelijk elk detail werd gedacht en alles lag al klaar. Zelfs de drinkpauzes lagen vast, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt", aldus de Engelsman.

In zijn ogen is Ten Hag 'erg gedisciplineerd' en heeft hij een geweldige arbeidsethos. "Ik dacht dat ik hard werkte, totdat ik Erik leerde kennen", aldus McClaren, die denkt dat FC Twente de landstitel nooit had gepakt zonder Ten Hag, ondanks dat die na een jaar vertrok. "Hij was van onschatbare waarde in mijn eerste jaar bij FC Twente, zowel voor het team als het individu. Dat was het beste werk wat ik ooit gezien heb."

Lees ook'Manchester United vraagt Ajax naar afkoopsom Ten Hag'

De Engelsman denkt zelfs dat hij ontslagen was zonder de aanwezigheid van Ten Hag, die in zijn ogen ook tactisch uitstekend is. "Er is maar een coach die wedstrijden ook zo kon analyseren als hij en dat is Sir Alex Ferguson", ziet hij in Ten Hag de ideale opvolger van Ralf Rangnick. "Hij werkte met Pep Guardiola bij Bayern München en nam ook zijn filosofie in zich op. Ze noemden hem daar 'Mini Pep'."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen