Schandalig optreden De Boer over Qatar: "Totale onzin"

31 maart 2022, 12:55

Ronald de Boer (51) heeft een schandalig optreden gehad bij de talkshow Jinek. Door host Humerto Tan werd de voormalig voetballer gevraagd naar de situatie in Qatar, waar het WK gehouden wordt waarvan De Boer ambassadeur is. In het interview bagatelliseert hij vervolgens het aantal slachtoffers dat omgekomen is bij de bouw van de stadions.

Tan confronteert De Boer met de cijfers, van de 6500 slachtoffers die te betreuren zouden zijn geweest bij de bouw van de stadions. Via onder andere The Guardian en Amnesty International kwamen die cijfers naar buiten, maar De Boer heeft daar twijfels bij en doet het zelfs af als 'totale onzin'. "Ze hebben alle mensen in die tien jaar tijd op één hoop gegooid. Ze geven het gevoel alsof de mensen gewoon van de hitte het stadion zijn afgevallen", begint hij zijn relaas.

"Nee, er zijn gewoon mensen omgekomen bij, bijvoorbeeld een lerares, schoonmaker of iemand die in een hotel werkt. Hen kan óók wat overkomen, dat is allemaal op één hoop gegooid", stelt De Boer. "Dan doe je die mensen tekort. Er gaan nou eenmaal mensen dood." Presentator Tan gaf De Boer wel enige tegengas of hij echt geen kritisch punt kan vinden bij Qatar. "Er zijn doden gevallen, maar die grote aantallen zijn uit zijn verband gerukt."

Lees ook'Uitgebreide delegatie KNVB' moet uitspraken Van Gaal uitleggen

Bovendien is er volgens De Boer heel veel veranderd door het voetbal in Qatar, in positieve zin en zou het derhalve zonde zijn om het WK alsnog niet door te laten gaan. Dat ook Louis van Gaal heel kritisch was op de aanwijzing van het land, begrijpt De Boer wel enigszins. "Hij is bedolven met negatieve berichten. Ik heb het gevoel dat Louis zoiets had van: 'ik schijt ook even op de berg, dan heb ik mijn zegje gedaan en kan ik wereldkampioen worden'." Op social media was er veel te doen over het optreden van De Boer, die logischerwijs op veel kritiek kon rekenen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen