Kentering bij Marc Overmars: alsnog een 'sorry' bij Antwerp FC

31 maart 2022, 11:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marc Overmars (49) gaat vermoedelijk toch nog zijn excuses aanbieden bij Antwerp FC. De nieuwe technisch directeur van de Belgische topclub hield zich eerder op de vlakte over zijn eigen handelen en kwam niet verder dan de situatie 'spijtig' te noemen, maar om de storm die rondom zijn aanstelling is opgekomen te bedwingen, gaat hij alsnog door het stof voor de hoofdsponsoren.

Dat weet Het Nieuwsblad althans. 'Die actie zou er vandaag moeten komen. Niet alleen Antwerp zou door het stof kruipen, ook van Overmars zelf wordt deze keer een helder en oprecht 'sorry' verwacht', weet het Belgische medium. 'Tot hiertoe lag een publieke knieval moeilijk omdat er in Nederland nog een tuchtrechtelijk onderzoek naar hem loopt. Overmars' advocaten hadden hem een te opzichtige schuldbekentenis afgeraden. Maar in de omgeving van de Nederlander zijn nu andere geluiden te horen. Het risico op ernstige strafrechtelijke of juridische gevolgen zou zijn afgewend.'

Daardoor zal Overmars naar verwachting alsnog publiekelijke excuses aanbieden, ook om te kijken of de vertrokken sponsoren nog te behouden zijn en met alle kritiek af te rekenen. 'De sorry komt niets te vroeg. Vanavond is er een raad van bestuur bij de Port of Antwerp, een van de grotere sponsors. Ceo ­Jacques Vandermeiren is bestuurslid van Antwerp. Hij was net als enkele andere bestuurders onaangenaam verrast dat Overmars zonder overleg aan boord werd gehesen', staat te lezen in de analyse.

Lees ookWaarom Overmars bij Antwerp FC niet zijn excuses aanbood

Alles om te zorgen dat de hoofdsponsoren behouden blijven voor de club. 'Alleen als het signaal van de club en van Overmars vandaag luid genoeg zijn, lijkt de haven van Antwerpen als sponsor te willen doorgaan', weet de ochtendkrant. Overmars en Antwperp FC kregen vanuit diverse hoeken kritiek op de aanstelling van de nieuwe technisch directeur: blijft hij wel behouden?

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen