Vinícius noemt Schmidt topcoach: "Kan me geen betere wensen"

31 maart 2022, 08:50

Roger Schmidt krijgt sinds zijn aanstelling bij PSV de nodige kritiek over zijn stijl van coachen, maar daar is niet iedereen het mee eens. De vertrekkende Duitser krijgt namelijk veel lof van een van zijn bankzitters in Eindhoven: Carlos Vinícius is onder de indruk geraakt van de oefenmeester.

Vinícius steekt zijn bewondering voor de Duitse coach niet onder stoelen of banken. "Roger Schmidt? Hij is in alles top", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Tactisch, technisch en ook als mens kan ik me nauwelijks een betere trainer wensen. Hij is buitengewoon begaan met zijn spelers en kan wedstrijden lezen. Ja, PSV heeft echt een topcoach."

Toch hebben de coach en de club gezamenlijk besloten niet met elkaar doorgaan. PSV heeft gekozen voor Ruud van Nistelrooy als opvolger. "Hij is een bijzondere sportman voor mij, een absolute topvoetballer. Vroeger speelde ik op de Playstation altijd met hem in de ploeg, ook door zijn uitstraling. Afgelopen zomer mocht ik hem voor het eerst ontmoeten en wreef ik een keer over zijn benen. Daarna heb ik hetzelfde bij de mijne gedaan. Ik zei tegen hem dat ik zo zijn doelpunten over wil nemen."

Schmidt lijkt na dit seizoen de overstap te maken naar het Portugese Benfica. De Duitser is volgens diverse Duitse en Portugese media al nagenoeg akkoord over een transfer.

Lees ook: Hiddink tempert zijn eigen rol bij PSV naast Van Nistelrooy

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen