'Uitgebreide delegatie KNVB' moet uitspraken Van Gaal uitleggen

31 maart 2022, 08:26

De KNVB gaat mogelijk door het stof na de uitspraken van Louis van Gaal. De bondscoach van het Nederlands elftal sprak zich zeer kritisch uit over de aanwijzing van het WK aan Qatar, iets dat de Nederlandse voetbalbond donderdag zal proberen uit te leggen of te repareren. De bondscoach kan dat zelf niet doen, omdat hij niet bij de loting aanwezig is.

"We gaan gewoon een kopje thee drinken", vertelt Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, tegenover het ANP over het gesprek dat donderdag gevoerd gaat worden. "We zullen uitleggen dat een scherp debat voeren onderdeel is van de Nederlandse cultuur. Soms met heel uitgesproken standpunten, met open vizier. Dat is onze manier van discussiëren en daar is Louis duidelijk een exponent van."

Na de bikkelharde kritiek van Van Gaal namen de FIFA en gastland Qatar contact op met de KNVB, die via een brief antwoord gaf op de vragen en door de onrust besloot om tafel te gaan met het gastland. Mede daardoor reisde er een 'uitgebreide delegatie van de KNVB' af naar Doha om daar het gesprek te voeren.

Lees ook: Louis van Gaal moet loting in Qatar skippen na positieve test

Wat er in Qatar precies besproken gaat worden, is niet bekend. Vanuit Nederlands perspectief is het niet te hopen dat er excuses gemaakt gaan worden voor de uitspattingen van Van Gaal. Dat de bondscoach zo fel van leer trok was immers zijn eigen mening en bovendien is er vanuit heel veel landen in de wereld kritiek op de dubieuze aanwijzing. Het duurde lang voordat Nederland zich stevig uitsprak, maar dat is dus inmiddels bij monde van Van Gaal gebeurd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen