Rentree Messi bij FC Barcelona toegejuicht: "Zou ik graag zien"

31 maart 2022, 08:11

FC Barcelona-middenvelder Sergio Busquets (33) zou een terugkeer van Lionel Messi (34) toejuichen. De kleine Argentijn stapte afgelopen zomer transfervrij over naar Paris Saint-Germain, maar zijn periode in Parijs is vooralsnog niet bepaald een succes. Volgens zijn oude teammaatje is de rechtsbuiten meer dan welkom in Catalonië.

"Ik zou heel graag zien dat Messi terugkeert bij FC Barcelona, maar dat zal wel heel moeilijk worden aangezien hij onder contract staat bij Paris Saint-Germain", zei de controleur tegenover tegenover RAC1. Daarbij doelde Busquets ook op de mogelijke transfersom en het gigantische salaris dat opgehoest zal moeten worden. Beide dingen zal voor de Catalaanse grootmacht gezien de financiële situatie een moeilijk verhaal worden.

Maar ondanks de perikelen bij FC Barcelona heeft de club het momenteel weer aardig op de rit, merkt ook Busquets. "Xavi is de continuïteit van Pep Guardiola en Luis Enrique", aldus Busquets. "Hij heeft ons vertrouwen gegeven. De eerste dagen waren moeilijk, veel spelers kenden zijn manier van spelen niet. We hebben veel getraind, we hebben veel video's gezien waarop we weer gingen trainen en uiteindelijk is het Xavi gelukt om het aan de praat te krijgen."

Lees ook: Laporta kondigt twee transfervrije aanwinsten FC Barcelona aan

Getuige de 0-4 zege bij Real Madrid heeft FC Barcelona weer iets magisch. "Het is lang geleden dat we zo'n goed team waren. We wonnen vaak niet, we deden dingen niet goed. Nu kunnen we weer een klein beetje omhoog kijken", aldus de aanvoerder, die aangeeft voor geen andere club meer te spelen in Europa dan FC Barcelona. Hij hoopt dat talenten Gavi en Ronald Araújo, die hun contract nog niet hebben verlengd, zijn voorbeeld volgen. "Spelers die nu vertrekken bij FC Barcelona, krijgen spijt", vreest hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen