Hiddink tempert zijn eigen rol bij PSV naast Van Nistelrooy

31 maart 2022, 07:49

Guus Hiddink (75) staat achter de keuze van PSV om Ruud van Nistelrooy naar voren te schuiven als de potentiële nieuwe hoofdcoach. De ervaren oefenmeester werd in de media klankbord in Eindhoven genoemd, maar die term is volgens hem te veel eer. Wel denkt hij dat de nieuwe coach het goed gaat doen in Eindhoven.

"Dat woord is iets te prominent in de pers gekomen. Ik praat af en toe met directieleden John de Jong en Toon Gerbrands, ook de afgelopen maanden", relativeert Hiddink tegenover de NOS zijn eigen rol bij PSV, de club waar hij eerder in diverse rollen actief was. "Dan ga je een beetje filosoferen over wie Roger Schmidt moet opvolgen. En dan komen er allemaal namen naar voren, waaronder die van Van Nistelrooy."

Hiddink werkte eerder bij het Nederlands elftal samen met Van Nistelrooy, die aldaar zijn rechterhand was om zijn laatste trainersdiploma te halen. "Het is een heel aimabele man, hij praat mooi en brengt de dingen verstandig naar voren. Maar hij weet wel wat het voetbal brengt en ik denk dat hij ook harde en gedurfde beslissingen durft te nemen", verwacht Hiddink over zijn voormalig pupil.

Lees ook: Van Nistelrooy volgt Schmidt op als hoofdtrainer PSV

Anders dan Hiddink gaat Fred Rutten wel actief samenwerken als assistent-coach van Van Nistelrooy. Ondanks dat die laatste de bood in eerste instantie nog afhield, tekende de oud-spits woensdag officieel als eindverantwoordelijke bij PSV. Met een tot in 2025 lopend contract wordt er veel vertrouwen uitgesproken in de huidige coach van Jong PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen