'Willem II en Mathijsen worden het niet eens: rechtszaak dreigt'

30 maart 2022, 21:52

De breuk tussen Willem II en technisch directeur Joris Mathijsen lijkt uit te draaien op een rechtszaak. Mathijsen werd begin deze maand op non-actief gesteld, waarna er een overeenkomst moest worden gesloten over zijn nog tot 2025 doorlopende contract. Hierover werden de partijen het echter niet eens.

Dat wist De Telegraaf woensdagavond te melden. Volgens de krant stond er woensdag een gesprek op de agenda tussen het stichtingsbestuur en de Raad van Commissarissen van Willem II en Mathijsen, maar is laatstgenoemde daar niet verschenen. 

Dat is het gevolg van de onderhandelingen van de afgelopen dagen. Het bedrag dat de Tilburgse club Mathijsen bood, zou bij lange na niet overeenkomen met de vergoeding die hij en zijn advocaat in gedachten hadden. Zo spreekt de voormalig technisch directeur van 'imagoschade' door de manier waarop hij is vertrokken.

Mathijsen werd op non-actief gesteld, omdat hij weigerde mee te werken aan het ontslag van hoofdtrainer Fred Grim. Tijdens een eventuele rechtszaak zal moeten blijken of de Raad van Commissarissen de opdracht tot een ontslag van Grim überhaupt had mogen geven. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen