Balotelli over Italië: "Ze denken pas aan me als ze verliezen"

Balotelli over Italië: "Ze denken pas aan me als ze verliezen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 maart 2022 – Na de enorme teleurstelling in Italië over het mislopen van het WK, heeft ook Mario Balotelli zich uitgesproken. De spits was serieus weer in beeld bij de nationale ploeg, maar ontving geen oproep voor de beslissende kwalificatiewedstrijden. Dat is echter niet waar hij het meest van baalt. "Ik had deel uit kunnen maken van de WK-selectie", aldus de teleurgestelde Balotelli.

Balotelli, momenteel spelend bij het Turkse Adana Demirspor, was een van de 35 spelers die in januari bij elkaar kwamen ter voorbereiding op de beslissende kwalificatiefase. Een plek in de selectie van afgelopen week zat er uiteindelijk niet in, maar hij zag zich wel degelijk kans maken op een rol tijdens het WK. "Ik denk dat ik er een grote kans aan me voorbij is gegaan. Het is erg jammer dat Italië het WK niet heeft gehaald", zei hij in gesprek met Sky Sport Italia.

"Ze denken pas aan me als ze verliezen", meende hij vervolgens. "Achteraf is het makkelijk praten. Voor de wedstrijd, dacht niemand aan me." Dat terwijl de ploeg de spits naar eigen zeggen goed had kunnen gebruiken. "Tegen Noord-Macedonië kregen we goede kansen, en ik ben een behoorlijke afmaker. Ik zeg niet dat we met mij op het veld hadden gewonnen, maar de kansen om te scoren waren er."

Balotelli neemt bondscoach Roberto Mancini overigens niets kwalijk. "Ik heb hem nog niet gesproken, maar ik heb een goede band met hem. Ik ben blij dat hij aanblijft. Mensen zijn nu teleurgesteld, maar we moeten niet vergeten wat hij bereikt heeft. Italië heeft een sterk team, maar niemand had verwacht dat we afgelopen zomer Europees kampioen zouden worden. Mancini verdient het om te blijven."

Reacties

gerelateerd