Jong Oranje-debutant Tavsan: "Trainer kan mij niet meer passeren"

30 maart 2022, 13:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Elayis Tavsan werd dinsdagavond de gevierde man bij Jong Oranje. De aanvaller van NEC debuteerde als invaller in de kwalificatiekraker tegen Zwitserland en zorgde hoogstpersoonlijk voor de overwinning met twee doelpunten. De voetballer kon zijn geluk niet op nu de ploeg qua verliespunten bovenaan staat in de poule voor het Europees kampioenschap.

Zijn eerste doelpunt vierde de NEC'er met bondscoach Erwin van de Looi. "Om hem te bedanken dat ik mocht invallen. Ik denk dat ik hem wel een dienst heb bewezen. Vlak voor de wissel zei de trainer het nog een keer: 'Doe je ding. Ga voor de actie en probeer het verschil te maken'. Ik denk dat ik goed heb geluisterd", vertelt de buitenspeler in gesprek met De Telegraaf. "Dat ik de winnende zou maken, in een wedstrijd als deze. Dat zat echt in mijn hoofd. Maar ik scoor er gewoon twee, fantastisch."

Tavsan heeft nog geen vakantie geboekt voor de zomer, vertelt hij lachend. "Daar ben ik nu wel blij om. Ik denk dat de trainer mij voor de laatste drie kwalificatieduels in juni niet meer kan passeren", vertelt de aanvaller, die weet dat Jong Oranje nog drie keer in actie komt begin juni. De leeftijdsgenoten uit Moldavië, Gibraltar en Wales zijn dan de tegenstanders. "Als we alles winnen, gaan we naar het EK. Nu moeten we het afmaken ook."

Dit seizoen speelde de aanvaller tot dusver 23 wedstrijden in de Eredivisie met NEC. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten en één assist. In het bekertoernooi was hij in vier wedstrijden ook nog tweemaal trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen