FC Twente laat twee spelers gaan: vraagtekens over routinier Brama

30 maart 2022, 09:19

Giovanni Troupée en Godfried Roemeratoe mogen op zoek naar een nieuwe club. Het duo heeft te horen gekregen dat ze niet hoeven te rekenen op een nieuwe verbintenis bij FC Twente. Het contract van Wout Brama en Jesse Bosch is ook opgezegd, maar de club gaat nog met de middenvelders om de tafel om te praten over een nieuwe verbintenis. Julio Pleguezuelo en Luca Everink blijven sowieso langer in de Grolsch Veste.

Dat De Tukkers hebben besloten om niet door te gaan met Troupée en Roemeratoe is geen grote verrassing. De vleugelverdediger werd afgelopen zomer gehaald, maar raakte na de winterse transferperiode zijn basisplaats kwijt aan Joshua Brenet. Roemeratoe wordt dit seizoen verhuurd aan Willem II, maar bij die club is hij ook niet wekelijks zeker van een basisplaats. Het tijdelijke vertrek heeft zijn perspectief op speeltijd dan ook niet veranderd.

Dat Twente nog geen besluit heeft genomen over de 35-jarige Brama is niet zo vreemd. De ervaren middenvelder heeft dit seizoen veel last van blessures, waardoor hij weinig minuten heeft kunnen maken. De fysieke staat van de routinier gaat in de komende weken de doorslag geven of hij alsnog blijft, zo vertelde Ron Jans eerder deze week bij De Oosttribune. "Hij zit er weer aan te komen en heeft maandag weer meegetraind. Als hij fit is en hij durft de concurrentie aan te gaan, en dat durft hij, dan mag hij nog wel een jaar blijven."

Ook over Bosch is dus nog geen beslissing gemaakt. De middenvelder brak vorig seizoen door in Enschede, maar heeft deze voetbaljaargang geen vaste basisplaats bij de ploeg van Jans. De trainer geeft op het middenveld de voorkeur aan Michel Vlap, Ramiz Zerrouki en Michal Sadilek. Desondanks kwam Bosch dit seizoen in 21 wedstrijden in actie. Daarin was hij goed voor één doelpunt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen