Van Gaal verklaart reserverol uitblinker Bergwijn

29 maart 2022, 20:47

Bondscoach Louis van Gaal heeft uitgelegd waarom uitblinker Steven Bergwijn van afgelopen week tegen Denemarken (4-2 overwinning) op de bank plaatsneemt tegen Duitsland. Van Gaal heeft bovendien enkele verbeterpunten voor zijn ploeg in de tweede oefeninterland van de week.

Van Gaal kiest tegen de Duitsers voor Donyell Malen in de punt van de aanval. "Steven Bergwijn kan geen tweemaal negentig minuten spelen", aldus Van Gaal voor de camera van de NOS. "Het was vanwege zijn gebrek aan speeltijd al verrassend dat ik hem opstelde. Hij begrijpt het dat hij nu niet speelt. Ik wil bovendien Donyell ook op die plek zien."

Lees ook: Van Gaal wijzigt Oranje op twee plekken tegen Duitsland

De bondscoach heeft enkele verbeterpunten voor zijn ploeg. "Ik wil niet dat we weer verrast worden door een spits die middenvelder wordt. Daar moeten we direct op reageren. Ook de tienmeterregel moet beter en we moeten vaster aan de bal worden. Alleen zal dat vanavond moeilijk worden, want de Duitsers zijn goed aan de bal."

De kans is groot dat Duitsland met drie man op het middenveld gaat spelen. "Als ze dat doen, ga ik daar weer een tegenzet op bedenken. Misschien gaan we veel risico nemen, maar dan is het ook weer leuk hoe wij daar op reageren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen