Nederlands-Spaanse Amerikaanse kiest voor Leeuwinnen

29 maart 2022, 16:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Oranje Leeuwinnen kunnen vanaf heden beschikken over Olympique Lyon-middenvelder Damaris Egurrola. De 22-jarige speelster van de Franse topclub had al minuten voor de Spaanse nationale ploeg achter haar naam en kon eveneens kiezen voor de Verenigde Staten, maar vervolgt haar interlandloopbaan uiteindelijk bij Nederland.

Dat is het geboorteland van haar moeder, die samen met een Spanjaard 22 jaar geleden Damaris Egurrola op de wereld zette. "We zijn al een aantal maanden met Damaris in gesprek en we zijn enorm blij dat ze zich nu definitief aan kan sluiten bij de Leeuwinnen", zegt Mark Parsons op de website van de KNVB. "Bij Lyon is Damaris controlerende middenvelder, maar ze kan op meerdere posities uit de voeten. Een groot talent en een hele mooie toevoeging aan het team."

Egurrola zelf is dolblij met haar keuze voor de nationale ploeg van Nederland, waar ze een grote kans maakt op een basisplaats. "Ik heb me altijd verbonden gevoeld met Nederland, waar ik al mijn zomers heb doorgebracht en waar ik ben gaan voetballen met mijn neven en nichten. Het is een eerbetoon aan mijn moeder."

Bondscoach Parsons heeft in totaal 24 speles opgeroepen voor het WK-kwalificatieduel in april. Dan is Cyprus de tegenstander. Vier dagen later oefenen de Leeuwinnen tegen Zuid-Afrika.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen