FC Utrecht is 'meneer Advocaat' dankbaar: "Hem zelf gevraagd"

FC Utrecht is 'meneer Advocaat' dankbaar: "Hem zelf gevraagd"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 maart 2022 – Dick Advocaat (74) keerde voor de zoveelste keer terug in de voetballerij, maar ditmaal als assistent bij FC Utrecht. Dat deed hij vooral op voorspraak van Rick Kruys, die de oefenmeester zelf benaderde voor een rol in de Domstad en dankbaar is dat hij op het aanbod inging. "Ik heb zelf gevraagd of hij wilde helpen."

Dat vertelt de interim-coach van FC Utrecht tegenover de NOS. "Ik ben een beginnende trainer en uiteindelijk is het een ervaringsvak. Ik ben dankbaar dat ik nu trainer van Utrecht mag zijn en dankbaar dat Dick me daarin gaat helpen", legt Kruys uit. "Hij helpt mij als klankbord. Ik vraag feedback aan Dick en ik bespreek dingen met Dick over hoe ik het wil aanpakken."

"Het trainersvak is een ervaringsvak en hij helpt mij bij het stukje ervaring dat ik mis. Er gebeuren dingen terwijl te trainer bent, waar je op moet letten en op moet inspelen. Dat heeft hij allemaal al meegemaakt", vervolgt Kruys tegenover RTV Utrecht. "Ik wil weten van Dick wat híj ziet. Hij zegt niet tegen mij dat ik dingen anders moet doen. Je doet dingen op jouw manier, dat is wat hij mij ook meegeeft." 

Samen met Advocaat is de doelstellig duidelijk: FC Utrecht wil Europa in. Aanvoerder Mark van der Maarel denkt dat de ervaren coach daarbij kan helpen. "Meneer Advocaat is wel van een bepaalde orde dat ik wel meneer Advocaat tegen hem zeg. Er komt wel iemand binnen lopen. Ik weet niet of jij hem zo direct ook alle vragen durft te stellen. Ik denk dat het heel mooi en waardevol is dat zo iemand de club wil helpen, Rick wil helpen en ons uiteindelijk als spelersgroep ook", zei de verdediger tegenover Voetbal International.

Lees ook: Fraser 'topkandidaat' om nieuwe hoofdcoach FC Utrecht te worden

Reacties

gerelateerd