Hamstra hoopt Ten Hag voor Ajax te behouden: "Heel belangrijk"

29 maart 2022, 14:58

Erik ten Hag wordt veelvuldig aan de uitgang gelinkt bij Ajax, maar volgens technisch manager Gerry Hamstra is een vertrek nog geen zekerheid. Wel zou hij het fantastisch vinden als de oefenmeester in Amsterdam blijft werken. "Erik is een professional en legt zelf de focus op dit seizoen, op de belangrijke maanden die eraan komen waarin de prijzen worden verdeeld. Wat daarna volgt zal de toekomst uitwijzen, maar het is duidelijk dat Erik heel belangrijk is voor Ajax."

Dat vertelt Hamstra tegenover Voetbal International. "Het zou fantastisch zijn als hij volgend seizoen nog trainer van Ajax is. Hij heeft nog een doorlopend contract bij Ajax, maar we weten ook allemaal hoe de wereld werkt", is Hamstra eerlijk. Een garantie kan hij derhalve dus niet geven. In de situatie van zijn collega Marc Overmars kwam Hamstra er maar weer eens achter hoe snel het kan gaan in de voetballerij. Op persoonlijk blijft Hamstra overigens een vriend van Overmars, in 'goede en slechte tijden'.

Of Hamstra ook de opvolger van Overmars wordt, weet hij nog niet. "Daar ben ik niet mee bezig. Voor de club is de lange termijn belangrijk en onderdeel van mijn werk. In het betaald voetbal heb je een contract voor een dag, elke dag moet je leveren. Zo sta ik erin, hoewel ik op termijn wel weer als technisch directeur aan de slag wil. Dat is een gezonde ambitie, maar ik focus op mijn werk hier voor de komende periode, er is veel werk te verrichten", hield hij zich enigszins op de vlakte.

Lees ookComplimenten Huntelaar bij Ajax: "Wat ik miste bij Overmars" 

Over de samenwerking met Klaas-Jan Huntelaar, die na het vertrek van Overmars werd binnengehaald, is hij in elk geval te spreken. "Ik voel een klik, het is soms net alsof we al veel langer samenwerken. Ik kende hem wel, maar niet persoonlijk. Maar de start is prettig. (…) Klaas-Jan is heel pragmatisch en direct, dat ben ik ook en vind ik heel prettig. Hij gaat op zoek naar zijn eigen pad. Tegelijkertijd moeten we met het technische team de komende periode flink aan de bak, dat is duidelijk."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen