Laporta kondigt twee transfervrije aanwinsten FC Barcelona aan

29 maart 2022, 08:08

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft bevestigd dat hij al druk gaande is op de transfermarkt van de komende zomer. De preses kondigde maandagavond in een interview twee transfervrije spelers aan, al wilde hij nog niet verklappen wie. "Een verdedigende middenvelder en centrale verdediger? Dat zou heel goed kunnen."

Daarmee doelde Laporta tegenover RAC1 desgevraagd zonder twijfel op Andreas Christensen (Chelsea) en Franck Kessié (AC Milan), die beiden een aflopend contract hebben en veelvuldig worden gelinkt aan een overgang naar Catalonië. Ook Mazraoui is een van de spelers die genoemd wordt bij de Catalaanse grootmacht, maar van hem werd juist duidelijk dat hij ook naar Bayern München kan. Door de terugkeer van Lionel Messi zette hij eveneens een streep

Verder liet Laporta doorschemeren dat hij Joao Felix ("We wilden hem ruilen voor Antoine Griezmann in de zomer, maar de deal mislukte") en Leeds United-aanvaller Raphinha ("We hebben een goede relatie met zijn zaakwaarnemer Deco") interessante spelers vindt. Tevens kondigde hij aan dat de gesprekken met talenten Gavi en Ronald Araújo goed verlopen. "Daarover verwachten we snel duidelijkheid. Zij willen bij FC Barcelona blijven."

Lees ook: Laporta komt terug op pijnlijke uitspraken over Koeman-ontslag

Tot slot sprak Laporta ook over Ronald Koeman, over wie hij zei dat hij altijd welkom is bij FC Barcelona. "Ik hoop dat hij begrijpt dat ik geen slechte bedoelingen had. Ik heb hem geprobeerd te behandelen als icoon van de club", zei Laporta, die aangaf dat Xavi zelf kan bepalen hoelang hij eindverantwoordelijke blijft van de club. "Hij is lid van de Barça-familie en blijft hier zolang werken als hij dat zelf wil. en mag hier zo lang blijven als hij wil. Ik denk dat hij nog vele jaren bij ons zal blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen