Klaiber heeft genoten van ploegmaat: ''Wist dat hij het in zich had''

28 maart 2022, 20:45

Dat Sean Klaiber dit seizoen vanwege een ernstige knieblessure nog geen minuut in actie kwam voor Ajax, betekent natuurlijk niet dat hij zijn ploeg niet op de voet heeft gevolgd. Integendeel zelfs. De verdediger heeft genoten van de prestaties in de Champions League en vooral die van Sébastien Haller.

Klaiber raakte tijdens de voorbereiding op dit seizoen geblesseerd aan zijn knie. Daardoor kwam hij nog geen minuut in actie. Terwijl Klaiber bezig was met zijn revalidatie, maakte Ajax veel indruk in de Champions League. De Amsterdammers wonnen al hun zes groepswedstrijden en plaatsten zich dus overtuigend voor de achtste finale van het miljardenbal. Een hoofdrol was er weggelegd voor Haller. De Fransman scoorde vier keer in de eerste groepswedstrijd tegen Sporting Portugal en maakte er in het restant van de groepsfase nog zes. Klaiber is dan ook lovend over zijn teamgenoot. 

''Ik was ook vooral blij voor Séb (Haller, red.). Die gast heeft het zo goed gedaan'', zegt Klaiber tegen Ajax TV. In het afgelopen en de eerste weken van het huidige seizoen was Haller nog het mikpunt van kritiek bij Ajax. Klaiber heeft echter nooit zijn twijfels gehad. ''Ik wist dat hij het in zich had. Ik heb natuurlijk al eerder met hem gespeeld'', doelt de verdediger op hun gezamenlijke periode bij FC Utrecht. ''Hij scoort gewoon heel makkelijk. Hij staat altijd op de goede plek en hij is gewoon echt een hele goede teamspeler. Hij offert zichzelf vaak op voor het team en maakt veel loopacties.''

Ook in de heenwedstrijd tegen Benfica in de achtste finale van de Champions League was Haller trefzeker. Maar hij kon niet voorkomen dat Ajax er uitvloog tegen de Portugezen. Daardoor spelen de Amsterdammers nog maar zeven wedstrijden, waarvan zes in de Eredivisie. Klaiber hoopt in een van de resterende wedstrijden zijn rentree te maken. De verdediger mocht tijdens de training van maandag weer in de duels komen en heeft goede hoop dat hij nog voor het einde van het seizoen minuten kan maken. 

Lees ook: Klaiber mikt op rentree dit seizoen: ''Nog paar potjes meepakken''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen