Klaiber mikt op rentree dit seizoen: ''Nog paar potjes meepakken''

28 maart 2022, 19:37

Sean Klaiber is op de weg terug bij Ajax. De rechtsback raakte in de voorbereiding op dit seizoen zwaar geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij nog geen minuut in actie kwam. Maar als het aan Klaiber zelf ligt, komt daar nog vóór het einde van het seizoen verandering in. 

Klaiber maakte in de zomer van 2020 de overstap van FC Utrecht naar Ajax. De Amsterdammers zochten een vervanger voor Sergiño Dest, die was vertrokken naar FC Barcelona. Klaiber was een oude bekende van Erik ten Hag. Beiden werkten al met elkaar samen in Utrecht. Bij Ajax werd Klaiber de stand-in voor Noussair Mazraoui. Maar gaandeweg het afgelopen seizoen werd Klaiber voorbijgestreefd door Devyne Rensch, die bij afwezigheid van Mazraoui de voorkeur kreeg op de rechtsbackpositie. Klaiber kwam desondanks tot een totaal van 24 wedstrijden in zijn eerste seizoen. 

Lees ook: Nachtmerrie voor Klaiber: Ajacied heeft zware knieblessure

In het huidige kwam hij dus nog niet in actie. Een knieblessure, opgelopen tijdens de voorbereiding, gooide al vroeg roet in het eten. Daar had Klaiber het, logischerwijs, erg lastig mee. ''Ik wil niet zeggen dat het een verloren periode is geweest, maar ik mocht echt helemaal niks doen. Die periode was dus wel lastig. Thuis moesten ze ook echt alles voor mij doen'', vertelt de verdediger tegen Ajax TV. Ondanks zijn blessure was hij volwaardig lid van de groep. ''Ik kan niet belangrijk zijn op het veld, dus probeer ik vooral positief te zijn in de kleedkamer. Ik ben een heel open persoon. Ik heb geen blad voor de mond en ben gewoon wie ik ben. Daarin probeer ik gewoon positief te zijn, veel te lachen.''

Ajax kreeg in de eerste seizoenshelft veel lof voor de prestaties in de groepsfase van de Champions League. Maar die zes zeges bleken niets meer waard na de uitschakeling tegen Benfica in de achtste finale. Klaiber probeert om er op dat soort momenten voor zijn teamgenoten te zijn. ''Het is gewoon een fantastische ploeg die we hebben en we hebben super goede spelers. Af en toe kunnen de jongens zichzelf wat naar beneden halen, na een verliespartij bijvoorbeeld. Maar dat is totaal niet nodig. En daar ben ik dan voor.''

Klaiber stond het clubkanaal met een brede glimlach te woord. Dat is natuurlijk niet zonder reden. De verdediger mocht maandag namelijk eindelijk weer in de duels komen. ''Dat is natuurlijk ook weer een stap in de revalidatie. En als het dan goed gaat, kan het snel gaan, denk ik. Vandaag ging het goed.'' Zó goed zelfs, dat Klaiber goede hoop heeft dat hij dit seizoen nog zijn wedstrijdrentree kan maken. ''Voor het herstel van de knie is het beter om mij op de voorbereiding te richten. Maar zoals het nu gaat, denk ik zelf wel dat ik dit seizoen nog een paar potjes mee kan pakken'', klinkt het veelbelovend. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen