Geweldig nieuws voor FC Barcelona: Fati traint weer mee

28 maart 2022, 19:36

Het kan de laatste tijd niet op voor FC Barcelona. De Catalanen plaatsten zich ten koste van Napoli en Galatasaray voor de kwartfinale van de Europa League. Maar het absolute hoogtepunt was natuurlijk de 0-4 overwinning op Real Madrid. Ruim een week na de voetbalshow in het Santiago Bernabéu is er opnieuw goed nieuws voor Xavi. Ansu Fati heeft maandagavond namelijk weer zijn opwachting gemaakt tijdens de groepstraining. 

De aanvallers van FC Barcelona waren de afgelopen weken zo dusdanig in goeden doen, dat je bijna zou vergeten dat Xavi ook nog de beschikking heeft over Fati. Hij maakt onderdeel uit van de selectie althans. Fati beleefde ruim twee jaar geleden een stormachtige doorbraak. De aanvaller werd alom bestempeld als de nieuwe diamant uit de befaamde jeugdopleiding van FC Barcelona én het nieuwe goudhaantje van het Spaanse voetbal. Maar de laatste twee seizoenen worstelt Fati met blessureleed. Daardoor kwam hij in het huidige seizoen vooralsnog pas tien keer in actie. 

Maar nu is er dus goed nieuws voor FC Barcelona en Fati. De jonge aanvaller, nog altijd pas negentien jaar, voegde zich maandagavond weer bij zijn ploeggenoten op het trainingsveld. Hij is serieus op de weg terug van een hamstringblessure, die hij begin november opliep, niet lang nadat hij eindelijk was hersteld van een eerdere blessure. Wanneer Fati zijn wedstrijdrentree maakt, is nog afwachten. Xavi zal natuurlijk geen risico's willen nemen met zijn aanvaller. De oefenmeester van de huidige nummer drie van Spanje zal al blij zijn met het feit dat Fati weer op het trainingsveld staat. 

Hoewel Fati dit seizoen pas tien keer in actie kwam, was hij wel al vijf keer trefzeker. Zijn laatste doelpunt dateert van 6 november, in de uitwedstrijd tegen Celta de Vigo (3-3). Fati speelde sinds zijn debuut in 2019 53 wedstrijden voor FC Barcelona. Daarin was hij goed voor achttien doelpunten en zes assists. Hij droeg ook al vier keer het shirt van de Spaanse nationale ploeg. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen