Mbappé in de clinch met Franse bond over verplicht contract

28 maart 2022, 12:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sterspeler Kylian Mbappé ligt overhoop met de Franse voetbalbond. De Fransman weigerde vorige week mee te werken aan een sponsorevent voor de Franse internationals, wat hem op veel kritiek kwam te staan in zijn thuisland. Inmiddels heeft Mbappé laten weten dat het hem gaat om de verplichting en dat internationals van Frankrijk geen enkele keuze hebben.

Internationals die voor het eerst worden opgeroepen voor het Franse nationale elftal moeten eerst verplicht een contract tekenen, waarmee ze hun imagorechten afstaan aan de Franse bond. Dat verplicht Mbappé en zijn collega's ertoe dat zij automatisch het gezicht vormen van sponsoren en partners van de Franse voetbalbond, zonder daar 'nee' tegen te kunnen zeggen.

Mbappé vindt het belangrijk om gokverslaving bij de jeugd tegen te gaan, terwijl de Franse bond wordt gesponsord door een bedrijf uit de gokindustrie. Ook past het imago van een fastfoodbedrijf niet goed in zijn idealen. De aanvaller wil zelf kunnen beslissen waar hij reclame voor maakt, gezien hij beseft welke invloed hij heeft op de wereld. Dat legt zijn advocaat Delphine Verheyden uit in L'Équipe.

Lees ook: L'Équipe pakt uit: FC Barcelona mengt zich in strijd om Mbappé

"Wat nou als het een Russische sponsor was geweest? De spelers zouden dan niet de mogelijkheid hebben gehad om 'nee' te zeggen tegen die promotie. Het is belangrijk dat de sponsor aansluit bij de normen en waarden van de spelers. Kylian is een sporter uit de nieuwe generatie en de nieuwe generatie heeft normen en waarden hoog in het vaandel staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen