Slot baalt nog altijd van Veerman: "Wålemark is een ander kaliber"

Slot baalt nog altijd van Veerman: "Wålemark is een ander kaliber"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 maart 2022 – Feyenoord legde deze winter miljoenen op tafel voor Patrik Wålemark. Hij was echter niet de eerste keuze van de club uit Rotterdam. Trainer Arne Slot zat aan tafel bij Studio Voetbal en blikte terug op het mislopen van Joey Veerman, die heel lang naar Rotterdam leek te komen.

"We hadden heel graag Joey Veerman willen hebben, omdat dat wel een versterking is die de top van de Eredivisie sterker kan maken." PSV ging uiteindelijk met de middenvelder aan de haal. "Daar waren we wel ziek van, want er zijn maar heel weinig spelers die in de top van de Eredivisie het verschil kunnen maken. Bij Ajax zie je dat het normaal gesproken bij vijftien miljoen begint, voordat ze echt het verschil maken."

"Er zijn de afgelopen jaren twee uitzonderingen geweest. Eén daarvan is Steven Berghuis, maar die had een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract staan en ik denk dat Veerman zo'n zelfde speler is." Ondanks dat Feyenoord minder kapitaalkrachting is dan ik Ajax en PSV, leek het toe te kunnen slaan. "Hij was haalbaar binnen onze mogelijkheden, alleen op een bepaald moment fietste PSV erdoorheen. Ik dacht echt dat hij kwam."

Lees ook: Jahanbakhsh wijst naar Slot: "Is sowieso beter geworden"

Door het mislopen van Veerman moest Feyenoord snel schakelen. "Toen hebben we dat geld aangewend om Wålemark te halen. Een twintigjarige jongen uit de Zweedse competitie, die stillag, dus dat heeft tijd nodig voordat hij fit is. Dat is hij nu natuurlijk wel, maar hij heeft nog maar één seizoen in Zweden gespeeld, dus dat is een ander kaliber dan Veerman, waarvan je weet dat hij bij Heerenveen wekelijks het verschil maakte." Desondanks wil Slot zeker niet spreken over een paniekaankoop. "Dit is voor de toekomst van Feyenoord een hele goede investering."

Reacties

gerelateerd