'Barça kiest niet voor Antony maar bereikt akkoord met landgenoot'

28 maart 2022, 09:20

SPORT meldde een tijdje geleden nog dat FC Barcelona interesse zou hebben in Antony van Ajax, maar de club lijkt nu voor een andere Braziliaan te hebben gekozen. Diario Sport meldt namelijk een persoonlijk akkoord tussen Leeds United-aanvaller Raphinha en Barcelona. Nu moet de Spaanse grootmacht er alleen nog uit zien te komen met Leeds over de vergoeding.

Het Spaanse medium opent op de voorpagina met 'AKKOORD'. De speler en de club hebben een overeenstemming bereikt over een verbintenis van vijf seizoenen. Raphinha is een 25-jarige buitenspeler die in het verleden voor Sporting Clube de Portugal en Stade Rennais speelde. Inmiddels maakt hij indruk bij het tegen degradatie strijdende Leeds United. Dit seizoen staat hij op negen goals en drie assists.

Barcelona lijkt het vooral in de transfervrije spelers te zoeken, maar voor Raphinha moet het wel flink de portemonnee trekken. In zijn contract staat namelijk een afkoopclausule van zestig miljoen euro. Dat bedrag zal flink minder worden als Leeds United dit seizoen degradeert. Het staat momenteel op de zestiende plek in de Premier League, zes punten boven de degradatiestreep.

Lees ook: 'Gakpo moet meer kosten dan Gravenberch

Naar verluidt is Barcelona ook al akkoord met Cesar Azpilicueta, Franck Kessié en Andreas Christensen. Zij komen wel transfervrij over. Ook PSV'er Cody Gakpo werd zeer recent nog aan FC Barcelona gelinkt, maar hij lijkt dus lager op het lijstje te staan dan Raphinha.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen