'Arsenal ziet Gakpo-alternatief in Manchester United-reserve'

27 maart 2022, 20:58   Bijgewerkt: 27 maart 2022, 21:04

Arsenal denkt aan Marcus Rashford. De aanvaller van Manchester United is bij die club uit de gratie geraakt, waardoor een vertrek niet onbespreekbaar lijkt. Dit seizoen kwam hij tot dusver negentien keer in actie in de competitie, waarvan tien keer als basisspeler. Daarin was hij goed voor vier doelpunten.

Louis van Gaal liet de aanvaller in 2016 doorbreken op Old Trafford. De jaren daarna bleef hij een gewaardeerde kracht bij de Engelse grootmacht, maar nu is hij die belangrijke rol kwijt. Interim-trainer Ralf Rangnick is duidelijk geen fan van de aanvaller. Hoewel hij slechtst tot het einde van het seizoen aan het roer staat bij de club uit Manchester hoopt Arsenal te kunnen profiteren. Die club wil niets liever dan de pijlsnelle aanvaller naar Londen halen. Dat meldt The Mirror.

The Gunners zoeken een opvolger voor Alexandre Lacazette en Eddie Nketiah, die uit hun contract lopen aan het einde van het seizoen. Rashford heeft in de zomer nog een eenjarig contract, waardoor het ook voor United een goed moment lijkt om de multifunctionele aanvaller van de hand te doen. Het is alleen wel de vraag of The Reds zo'n populaire speler wil verkopen aan een concurrent. Rashford oogstte de afgelopen jaren enorm veel lof wegens zijn maatschappelijke inzet, waardoor de fans hem op handen dragen. Ook nu hij wat minder aan spelen toekomt.

Gevolgen voor Cody Gakpo?

Mocht Arsenal de aanvaller kunnen halen, dan heeft dat mogelijk gevolgen voor Cody Gakpo. De aanvaller van PSV werd de afgelopen dagen veelvuldig gelinkt aan de Londense club. De Nederlander zou door de beleidsbepalers in het Etihad Stadium gezien worden als kandidaat voor de spitspositie, waar hij in Eindhoven het beste rendeert vanaf de flank. Mogelijk geeft de Premier League-club toch de voorkeur aan Rashford, die meer ervaring heeft in de punt van de aanval.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen