FC Utrecht krijgt tip voor trainersvacature: "Hij is geen mooiprater"

27 maart 2022, 20:27

FC Utrecht heeft een tip gekregen van Aad de Mos voor volgend seizoen. De Domstedelingen moeten op zoek naar een nieuwe oefenmeester na het ontslag van René Hake. Rick Kruys maakt het seizoen af, maar wordt daarna weer assistent-trainer in de Galgenwaard. De Mos ziet Wouter Vrancken graag komen, die momenteel voor de spelersgroep staat bij KV Mechelen.

Dat de trainer geen koekenbakker is, bewijzen de resultaten van de ploeg. In 2019 promoveerde hij met Mechelen naar het hoogste niveau, waarna het seizoen daarna de beker werd gewonnen. De Mos noemt Vrancken in gesprek met Het Nieuwsblad dan ook een trainer 'van de buitencategorie'. "Hij zou uitermate geschikt zijn voor de Nederlandse Eredivisie. Ik heb zijn naam genoemd bij FC Utrecht. Daar zijn ze op zoek naar een nieuwe coach voor volgend seizoen. Ze vroegen mijn mening en ik heb Vrancken als eerste naam doorgegeven."

De Mos denkt dat hij bij Belgische topclubs niet op de radar staat, ondanks zijn uitstekende staat van dienst. "Miljonairs staren zich blind op de verpakking, terwijl het bij Vrancken alleen maar om de inhoud draait. Hij is geen mooiprater", doelt de oud-trainer op de eigenaren van de grote clubs in de Pro League.

Lees ook: Welke trainer staat er na dit seizoen aan het roer bij FC Utrecht?

FC Utrecht wordt sinds het ontslag van Hake aan veel namen gelinkt. De naam die de laatste dagen het vaakst voorbijkomt, is die van Henk Fraser. De oud-verdediger vertrekt als hoofdcoach bij Sparta Rotterdam aan het einde van het seizoen en heeft een verleden in de Domstad.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen