Van de Looi ziet twee spelers geblesseerd afhaken voor cruciaal duel

27 maart 2022, 19:26

Jong Oranje bereidt zich met twintig spelers voor op het cruciale duel met de leeftijdsgenoten van Zwitserland. Verdediger Jan Paul van Hecke en middenvelder Ludovit Reis zijn door blessures afgehaakt voor het EK-kwalificatieduel. Vervangers worden niet opgeroepen.

Reis raakte afgelopen vrijdag tijdens de wedstrijd tegen Bulgarije al geblesseerd, waardoor hij na circa dertig minuten het veld moest verlaten. Die kwetsuur blijkt zo ernstig dat het sowieso het duel met de Zwitsers aan zich voorbij moet laten gaan. Hij keert daarom per direct terug naar Hamburger SV, de club in de tweede Bundesliga.

Van Hecke pakt het vliegtuig richting Blackburn Rovers. De verdediger, die eigendom is van Brighton & Hove Albion, raakte zondagmiddag geblesseerd tijdens de training. Ondanks het gemis van beide spelers heeft bondscoach Erwin van der Looi er niet voor gekozen om nieuwe spelers op te roepen. Dat betekent dat de trainer nog de beschikking heeft over twintig spelers voor het belangrijke duel.

Na het teleurstellende doelpuntloze gelijkspel tegen Jong Bulgarije is het gat met de Zwitsers vijf punten, al heeft Nederland nog een duel tegoed. De groepswinnaar van de poule gaat rechtstreeks naar het Europees kampioenschap, terwijl de beste nummers twee ook een ticket krijgen voor het continentale eindtoernooi. De overige nummers twee moeten in de play-offs strijden voor een startbewijs. Het toernooi wordt gehouden in Roemenië en Georgië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen