Onder Koeman doorgebroken Ilaix maakte zich onmogelijk bij RB Leizpig

27 maart 2022, 15:16   Bijgewerkt: 27 maart 2022, 15:22

Ilaix Moriba (19) brak ongeveer een jaar geleden door bij FC Barcelona onder Ronald Koeman. De middenvelder wenste echter niet bij te tekenen en werd om die reden verkocht aan RB Leipzig. In Catalonië wordt het talent momenteel niet gemist en zijn Duitse werkgever verhuurde hem inmiddels aan Valencia. Veel indruk heeft hij in zijn spel in elk geval niet gemaakt.

In zijn gedrag maakte hij wel veel indruk, maar dan vooral de verkeerde. Moriba zou de discipline grotendeels aan zijn laars lappen. Volgens dagblad BILD toonde hij onvolwassen gedrag, had hij slechte invloed op de sfeer in de groep en kwam hij een aantal maal te laat. Ook kwam hij met ridicule eisen: zo zou hij tijdens een massage van de fysiotherapeut hebben geëist dat hij tijdens de behandeling druiven gevoerd zou krijgen.

Trainer Domenico Tedesco was dan ook duidelijk en zette Moriba vanwege zijn slechte gedrag op de lijst om te verhuurd te worden. Valencia pikte hem op huurbasis op, maar ook daar maakt hij weinig indruk. Hij kwam weliswaar in totaal negenmaal in actie onder José Bordalás, maar pakte daarin ook al een rode kaart. Volgens de Duitse coach is een terugkeer naar de Bundesliga niet echt meer aan de orde, omdat hij zich al onmogelijk gemaakt heeft.

Lees ook: Waarom het bij FC Barcelona nog lang over tijdperk Koeman gaat

Ook de vorige manager, Jesse Marsch, was volgens BILD al snel uitgekeken op Moriba, voor wie nog zo'n 25 miljoen euro werd betaald. FC Barcelona had hem graag willen behouden om zijn contract te verlengen, maar hij weigerde aan de onderhandelingstafel te gaan zitten, waarna hij naar het tweede werd gezet en uiteindelijk vertrok. Koeman verweet hem destijds dat Moriba te veel aan geld zou denken, getuige zijn deal in Duitsland, waar hij naar verluidt 100.000 euro per week opstrijkt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen