De Ligt vergelijkt huidig Oranje met Oranje onder Frank de Boer

27 maart 2022, 14:15   Bijgewerkt: 27 maart 2022, 14:20

Matthijs de Ligt (22) denkt dat het huidige Nederlands elftal meer risico neemt in het huidige spelsysteem dan onder Frank de Boer het geval was. Ook op het EK werd met drie centrale verdedigers gespeeld, maar ditmaal is de uitvoering beter. De speler van Juventus ziet meerdere verschillen tussen beide systemen en is tevreden met de ontwikkeling.

"Met De Boer zochten we onze momenten uit om druk te zetten. Nu ligt er wat meer risico in ons spel. Maar dat risico brengt wel vier doelpunten met zich mee", noemt De Ligt in het Algemeen Dagblad een duidelijk verschil tussen het huidige 1-3-4-1-2-systeem en het 1-5-3-2 onder De Boer. Tegen Denemarken was vooral de eerste helft erg goed. 

"We hebben vier dagen getraind op het nieuwe systeem en dan leggen we deze wedstrijd op de mat. Ik denk dat dat wel wat hoop biedt." Verder gaf De Ligt aan dat hij tevreden was over de samenwerking met Mark Flekken, die zijn eerste interland keepte namens het Nederlands elftal.

Lees ookOranje op Rapport: Bergwijn de grote uitblinker

Eriksen aanpakken

Tevens gaf Matthijs de Ligt te kennen dat hij het moeilijk vond om de teruggekeerde Christian Eriksen aan te pakken binnen de lijnen. "Het was in het veld op een bepaald moment toch lastig om er keihard in te gaan. Je probeert dat uit je hoofd te zetten, maar dat is best moeilijk. Er is toch een bepaald soort respect voor iemand, iedereen is dan toch ook een beetje mens", zei De Ligt, die kippenvel had bij de comeback van de Deen. "Mooi dat hij terug is en je ziet zijn klasse aan hoe hij die goal maakt en nog op de paal schiet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen