Dessers knipoogt: "Benefietwedstrijd voor transfersom?"

27 maart 2022, 12:58

Feyenoord-spits Cyriel Dessers kent een uitstekend seizoen in Rotterdam-Zuid. De goedlachse Belg maakte dertien doelpunten in dertig wedstrijden en speelde zichzelf daarmee in de basis. Toch is de kans klein dat hij volgend seizoen alsnog in De Kuip speelt, want er is een prijskaartje van vier miljoen euro op hem geplakt.

Bij RTV Rijnmond wordt na de benefietwedstrijd voor Oekraïne gesteld dat de volgende benefietwedstrijd voor het behouden van Dessers zal zijn. "Deze supporters zijn wel echt gek, dus het zou zomaar kunnen", zegt de spits met een knipoog. "Het gaat om wat er in de bestuurskamers gebeurt en ik ben net als ieder ander erg benieuwd wat er gebeurt in de komende maanden. Het is belangrijk dat ik goed blijf presteren, voor Feyenoord en voor Genk. Hopelijk hebben we dan op het einde alleen maar winnaars."

Daarnaast zal Dessers ook hard moeten blijven werken om zijn basisplaats te behouden, want de concurrentie met Bryan Linssen blijft groot in de spits. "Vanaf de eerste dag dat ik hier ben pushen wij elkaar al. Bryan heeft het goed gedaan, vooral in de eerste seizoenshelft heel veel goals gemaakt. Nu sta ik erin en maak ik mijn goals. Ik hoop dat dat blijft duren en dat wij allebei nog belangrijk kunnen zijn in het restant van de competitie. Dat gaan we nodig hebben." 

Lees ook: Linssen over reserverol: "Daar hoef ik me niet voor te schamen"

Ondanks alle doelpunten is Dessers nog altijd niet echt in beeld bij de nationale ploeg van Nigeria. Hij kreeg recentelijk bijvoorbeeld geen oproep voor de Afrika Cup. "Ik moet zeggen dat het wel een tikje heeft gekregen na de Afrika Cup. Ondanks afzeggingen ben ik er toen niet bijgekomen terwijl ik dat op dat moment wel verdiende. Dus dat vond ik erg jammer. Maar ik zal nooit nee zeggen tegen Nigeria, dat lijkt mij wel duidelijk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen