Reserverol Wijnaldum bij Oranje doet maatje Memphis pijn

27 maart 2022, 12:32   Bijgewerkt: 27 maart 2022, 12:38

Georginio Wijnaldum (31) was de meest verrassende afwezige in de opstelling van het Nederlands elftal en viel ook helemaal niet in. Louis van Gaal gaf aan dat de middenvelder van Paris Saint-Germain 'heel teleurgesteld' was over het besluit. Voor ploeggenoot Memphis Depay deed de reserverol van Gini pijn.

"Ja, ik ben met iedereen heel goed in het team. Met Gini, die voor ons bepalend is geweest en nog kan zijn, ja natuurlijk doet dat een beetje pijn. Ik bepaal de opstelling niet en iedereen moet er voor elkaar zijn. De jongens die nu spelen ook. Gini moet gewoon knokken en dan kan hij de kwaliteiten laten zien. Want die heeft hij, net als het krediet in het Nederlands elftal", aldus de aanvaller, die zaterdag ook goed samenspeelde met Steven Berghuis achter zich, tegenover de NOS.

"Met creatieve spelers om elkaar heen, dan ga je wel kansen creëren", zei Memphis over de goede eerste helft van Oranje. "Het is belangrijk dat hij daar staat, dat zie je bij die penalty ook. Slimmigheidjes, ballen door de benen, een-tweetjes. Daarvoor staat hij daar ook", zei Memphis over de nummer tien van Oranje.

Lees ook: Van Gaal verklaart: "Blind is veel verder dan Malacia en Wijndal"

Ook meerdere analisten zagen dat Berghuis de positie als nummer tien misschien wel beter invult dan concurrent Wijnaldum. "Aanvallend is hij beter dan Wijnaldum. Dat is toch een nummer tien die er elke keer bij moet komen", zei journalist Sjoerd Mossou zondagochtend op ESPN. Kenneth Perez en Hans Kraaij jr. sloten zich aan bij de mening van de journalist van het AD.

Bij de NOS gaf Pierre van Hooijdonk aan dat hij ook Berghuis een betere optie vindt dan Wijnaldum. "Ik vind dat Van Gaal het nog netjes uitlegt waarom hij niet speelt. Tussen de regels door zegt hij eigenlijk hoe ontevreden hij is over de vorm van Wijnaldum onder hem in de laatste interlands", aldus de oud-spits. Van Gaal sprak tijdens de persconferentie nogmaals uit dat het vooral lag aan de vorm van de voormalig PSV'er, die in zijn ogen ook als centrale middenvelder kan spelen op de plek van Frenkie de Jong of Teun Koopmeiners. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen