'Beckham droomt groot: Messi en drie Barça-vrienden naar Amerika'

27 maart 2022, 12:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is inmiddels al ruim vier jaar geleden dat David Beckham de Amerikaanse club Inter Miami presenteerde. Beckham heeft torenhoge ambities met zijn club en dat blijkt ook uit zijn transferwensen. Volgens Marca wil de voormalig voetballer van onder meer Manchester United en Real Madrid Lionel Messi, Luis Suarez, Sergio Busquets én Jordi Alba verleiden tot een transfer naar de MLS. 

De toekomst van Messi is de afgelopen tijd onderwerp van gesprek. De Argentijn verruilde FC Barcelona van de zomer voor Paris Saint-Germain. Met Messi in de ploeg moesten en zouden de Fransen de felbegeerde eindzege van de Champions League bewerkstelligen. Maar zo ver lijkt het niet te komen. PSG werd onlangs al in de achtste finale uitgeschakeld door Real Madrid, waardoor de club wederom een streep kon zetten door haar Champions League-droom. De achterban nam de spelers de uitschakeling niet in dank af. Zo werd in de eerstvolgende thuiswedstrijd onder meer Messi bij elk balcontact uitgefloten. 

Lees ook: Xavi zet deur bij Barcelona wagenwijd open voor terugkeer Messi

De Argentijn wordt inmiddels in verband gebracht met een terugkeer naar FC Barcelona. Maar hij heeft naar verluidt dus meerdere opties. Het Inter Miami van Beckham, bijvoorbeeld. Beckham hoopt Messi te kunnen verleiden tot een transfer in de zomer van 2023. Dan is de Argentijn namelijk transfervrij. Dat geldt ook voor Busquets, terwijl Alba zijn contract bij FC Barcelona een jaar later afloopt. Zowel Busquets als Alba bekleedt momenteel nog een belangrijke rol bij FC Barcelona. Volgens Marca heeft Beckham dus ook Suarez op het oog. De Uruguayaan verruilde FC Barcelona in de zomer van 2020 voor Atlético Madrid en werd prompt landskampioen. 

Suarez zijn contract loopt komende zomer al af, dus Beckham zou al een eerste grote slag kunnen slaan. Of het daadwerkelijk tot een hereniging komt tussen Messi, Suarez, Busquets en Alba, zal natuurlijk moeten blijken. De vier wonnen met FC Barcelona alles wat er te winnen viel, waaronder de Champions League in 2015. Het lijkt echter uitgesloten dat zij komende zomer al het Europese continent willen verlaten. Messi, Suarez, Busquets en Alba hebben namelijk allemaal nog de intentie om deel te nemen aan het WK in Qatar. 

Lees ook: Messi overweegt na WK te stoppen als international

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen