Laporta komt terug op pijnlijke uitspraken over Koeman-ontslag

27 maart 2022, 09:34

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta is teruggekomen op zijn openlijke kritiek op Ronald Koeman. Hoewel de preses eerder overal riep dat hij de Nederlandse coach veel eerder had moeten ontslaan, betwijfelt hij inmiddels of dat wel het verschil had gemaakt. Inmiddels ziet ook hij in dat de winteraankopen, met onder anderen Ferran Torres, Dani Alves en Pierre-Emerick Aubameyang, ook een groot verschil maken.

"Hadden we Koeman eerder moeten ontslaan? Eind vorig seizoen of al in september, oktober? Ik weet niet of dat iets veranderd zou hebben. De zaak ligt natuurlijk ingewikkelder, omdat ook de winterwindow inmiddels is geweest. Daarin hebben we spelers kunnen halen die het verschil maken. Die hadden we niet eerder, dus alles is een proces", stelt Laporta, die zeker wel eerder een aantal keer overwogen heeft om te breken met Koeman. "Misschien was het beter geweest als ik het eerder had gedaan, ja. Misschien, maar dat is absoluut niet zeker."

Na het eerste seizoen van de Nederlander overwoog de voorzitter het wel. "Maar hij had nog een doorlopend contract, we hadden de beker gewonnen en financieel ging het niet goed. Het was niet het meest geschikte moment om te wisselen van coach. Koeman verdiende door de omstandigheden een tweede kans, ook gezien de vele blessures die we hadden gehad. Tevens was de ploeg qua mentaliteit en motivatie uitgehold." Ook speelde mee dat Laporta geen geschikte vervanger kon vinden en dus kreeg Koeman uitstel van executie.

Lees ookKNVB wil Koeman terug als bondscoach: gesprekken gestart

"Op een een bepaald punt zag ik dat Koeman de verkeerde kant op ging en dat het niet goed ging met FC Barcelona. Sinds de presidentsverkiezingen waren we in gesprek met Xavi en we vroegen of hij klaar was voor FC Barcelona. Hij zei ja en toen zijn we in Qatar gaan praten." Inmiddels heeft Xavi het heel aardig op de rit, met een ongeslagen reeks van twaalf officiële wedstijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen