Trieste overval op Nederlander Chong: 'Mes op de keel'

27 maart 2022, 08:42

Tahith Chong (22) heeft een vreselijke ervaring achter de rug. De door Manchester United aan Birmingham City verhuurde aanvaller zou in januari namelijk het slachtoffer zijn geworden van een overval. Daarbij was de voetballer aanwezig en werd met een mes bedreigd in zijn eigen woning.

Dat verhaal is in handen van het Engelse tabloid The Sun. Volgens de krant werd Chong gezien als 'makkelijk slachtoffer', omdat het huis van de Nederlander relatief slecht beveiligd zou zijn. Waar je doorgaans hoort dat ze inbreken als de desbetreffende voetballer naar een wedstrijd is, gebeurde het ditmaal midden in de nacht terwijl Chong sliep, maar dus wel aanwezig was. 

De buitenspeler zou een mes op zijn keel zijn gezet, waarna de overvallers zijn horloges en andere dure sieraden eisten. Het was al de vijfde overval op een speler van Manchester United sinds kerst. De autoriteiten hadden de Nederlander overigens wel gewaarschuwd: zij wisten dat de criminele bendes Chong in de gaten houden via zijn sociale kanalen.

Lees ookDomper voor Chong: verhuur ten einde door zware blessure

Ook onder anderen Paul Pogba, Victor Lindelöf en Jesse Lingard werden het slachtoffer van de treurige daden van de overvallers. Op het moment van de overval stond Chong overigens al enige tijd buitenspel met een liesblessure. Inmiddels heeft hij zijn rentree weer gemaakt bij de Championship-club, namens wie hij in totaal achttien wedstrijden speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen