Eriksen: "Ik denk er nog vaak aan terug, het is een deel van mij"

26 maart 2022, 23:50

Christian Eriksen keerde zaterdag tegen het Nederlands elftal terug in het internationale voetbal. Voor Brentford had hij al enkele wedstrijden achter zijn naam staan, maar ook bij de Deense nationale ploeg is hij nu terug. Die rentree luisterde hij direct op met een treffer. Daarvoor is hij zeer dankbaar, vertelt hij in vloeiend Nederlands aan de NOS.

In de rust liet bondscoach Kasper Hjulmand Eriksen invallen. "Je voelt je weer voetballer als je binnen de lijnen staat. Ik ben er natuurlijk een tijdje uit geweest internationaal. Ik heb nog wel een aantal wedstrijden kunnen spelen in de Premier League, maar ik ben heel blij om weer terug te zijn. Het is natuurlijk ook nog eens een top begin om te scoren na twee minuten."

Daarbij voelde de Deen nauwelijks zenuwen. "Het gaf ook een heel goed gevoel om in de rust weer het veld op te komen. Ik had er vooral heel veel zin in, voor de buitenwereld was het meer een ding dan voor mezelf. Ik had er alleen graag twee willen maken, die andere ging er niet in, maar een betere comeback had ik niet kunnen maken. Het voelt alsof ik niet weg ben geweest en mentaal ben ik nog steeds dezelfde speler."

Lees ook: Van Gaal reageert op Virgil: "Volgens mij bepaalt de coach dat"

Eriksen gaf aan dat zijn terugkeer voelde als een familiair onthaal. "Natuurlijk is dat een beetje emotioneel, maar direct de ochtend daarna moet het weer om voetbal draaien. Ik denk er nog vaak aan terug. Het is een deel van mij geworden. Het is een deel van de wereld. Ik kom vaak mensen tegen die daar iets over zeggen. Elk artikel over mij gaat wel over toen. Dat gaat wel veranderen de komende maanden. Dan gaat het weer over voetbal, in plaats van de man die een paar minuten weg was op het EK."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen