Koscielny stopt na beschuldigend artikel: 'Schandalig gedrag'

26 maart 2022, 21:00

De fraaie carrière van Laurent Koscielny kent een ruw einde. De centrale verdediger die jarenlang achterin bij Arsenal stond, heeft zijn schoenen aan de wilgen gehangen, nadat hij bij zijn laatste club Girondins Bordeaux niet meer welkom was én flinke beschuldigingen aan zijn broek kreeg in een artikel in de Franse media.

Deze week verscheen een opschuddend artikel in het Franse dagblad Sud Ouest. De schrijver van het artikel verrichtte de afgelopen tijd grondig onderzoek naar de club en sprak met tientallen bronnen. Daaruit kwam naar boven dat zowel Koscielny als doelman Benoit Costil 'schandalig en soms racistisch gedrag' vertoonden.

Koscielny heeft het artikel gelezen en kwam met een verklaring. Daarin gaf hij aan zich totaal niet te kunnen vinden in de beschuldigingen en het jammer te vinden dat dit soort onjuiste informatie naar buiten komt. In datzelfde statement kondigt hij tevens zijn voetbalpensioen aan. Na ruim achttien jaar als prof, vindt hij het genoeg geweest.

Lees ookKoscielny wil weg en stapt niet op vliegtuig

De Fransman begon het seizoen nog als aanvoerder van Bordeaux, maar de club raakte al snel in een flinke sportieve crisis. Koscielny werd geslachtofferd door de club en was dus vanaf januari al niet meer welkom bij Bordeaux. De verdediger speelde meer dan vijftig interlands voor Frankrijk en was tevens werkzaam voor Lorient, Tours FC en En Avant de Guingamp.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen