Belgische bond zit in zijn maag met Overmars-aanstelling

26 maart 2022, 12:27

De Belgische voetbalbond KBVB baalt van de aanstelling van Marc Overmars, die per direct aan de slag gaat bij Antwerp FC. Hoewel de bond er het liefst een stokje voor had willen steken, is dat niet mogelijk. Bovendien is het niet toegestaan om een mogelijk in Nederland opgelegde straf ook in België door te voeren.

Overmars hangt sinds zijn vertrek bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag een straf boven het hoofd. Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) is een onderzoek gestart waaruit mogelijk een strafeis volgt. Dat geldt echter alleen voor werkzaamheden binnen Nederland. Dat betekent dat de voetbaldirecteur zijn werk buiten de Nederlandse landsgrenzen gewoon mag blijven uitoefenen.

"De uitspraken van het ISR zijn niet automatisch van toepassing in andere landen", bevestigt een woordvoerder van de bond aan Nu.nl. De verwachting is ook niet dat de FIFA met aanvullende straffen komt. "In de sport durf ik niet meer te zeggen dat iets totaal niet denkbaar is, maar gelet op het feit dat er wel meer mannen in de sport rondlopen met extreem gedrag - ook bij de FIFA zelf - zie ik de FIFA niet naar een ex-voetballer bijten", stelt een expert uit het sportrecht.

De aanstelling van Overmars in België zorgde voor een flinke lading aan kritiek. Antwerp FC zag de laatste dagen meerdere sponsoren afhaken.

Lees ook: Waarom Overmars bij Antwerp FC niet zijn excuses aanbood

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen